www.jmfrandsen.dk

 

 

 

 

 

Billeder:

Nyeste     Sep.-Okt.2007     Nov.2007     Dec.2007     Jan 2008     Feb.2008

Mar.2008     Apr.2008     Maj-Juni2008     Juli2008     Aug.2008     Sep.2008

Okt.2008     Nov.2008     Dec.2008         Jan.2009    Feb.2009     Mar.2009 

 

Januar 2009:

Victoria-turen 24/12 - 4/1, fortsat:

  

D. 1/1 tog vi på en endags tur til Phillip Island. På fastlandet ved broen over til øen kom vi lige i tide til pelikan fodringern. Pelikanerne vidste lige hvornår de skulle holde sig til...

  

  

"That's a camera...!"

  

Videre til Koala-parken.                                                                       De var mere aktive i år; sidste år var her 42 grader....

  

 

På nabostranden ville vi surfe og bade, men surferne vi mødte advarede os; bølgerne var alt for voldsomme, selv for dem!

  

I stedet gik vi en tur på klipperne "The Nobbies", og mellem alle måger og andre fugle, fandt vi denne lille pingvin, som er kommet væk fra resten af flokken...

 

  

Vores medbragte pølser grillede vi på denne BBQ ved stranden i den største by på øen, Cowes.

  

Om aftenen så vi de små pingviner "Fairy Penguins" komme ind fra havet, og det var igen en stor oplevelse. Det er ikke tilladt at fotografere, så derfor er disse billeder taget af nogle plakater i "Visitorcentret". - Da vi kom tilbage til vores bil, var der faktisk 2 pingviner under vores bil, som 2 medarbejdere fik væk, så vi kunne køre videre.

  

Næste dag kørte vi gennem Melbourne for at køre 100km videre til Ballarat, hvor vi besøgte den opførte guldgraverby fra 1850'erne "Sovereign Hill". Vi fik et indblik i de svære forhold, guldgraverne havde at leve og arbejde under.

  

I forbindelse med guld-fund kom der hurtigt over 100.000 mennesker til, så der blev opført en hel lille by.

  

Her er "Red Hill Primary School" (samme navn som Maria og Caspers skole i Canberra), hvor pigerne lærte at skrive med blæk.

  

  

Vi FANDT faktisk guld..., men kun nogle små stykker, så vi blev altså ikke rige i denne omgang...

  

På tur i en minegang.                                                                    Her det største stykke guld, der er fundet i området!

Efter en varm og spændende dag i guldgraver-byen, kørte vi 1½ times kørsel sydpå til Geelong, hvor vi fandt 2 cabins på en campingplads. Vi skulle tilbage til Canberra den næste dag, men ville lige have en dag ved stranden i Torquay før hjemturen. Ulla, Klaus og børn kørte videre til "Great Ocean Road", og var først tilbage i Canberra 3 dage senere.

  

En dejlig søndag på stranden.                - Australierne hygger sig med deres medbragte BBQ! - Denne har grill øverst og kølebox nederst; de var også stolte af den!

 

  

Vi hyggede i sandet - og vandet før vi kørte hjemad kl. 15. - Vi havde 8½ times kørsel til Canberra og var hjemme kl. 23.45.

Hjemme igen:

  

Besøg af Caspers ven Kris; de hygger med Eyetoy og Marias nye "Sing a long"....

South Durras d. 6/1 med Sarah, Reuben og Linda:

 

 

 

  

Casper opdagede pludselig 5-6 finner i nærheden af Jacob, der surfede... - "Det er vel delfiner... , eller hva'??" Vi kaldte Jacob ind, men det viste sig heldigvis at være en lille flok delfiner, så tæt som 10 m fra Jacob! - Dejlig oplevelse!!

 

  

Ulla og Klaus & Co. er tilbage d. 7/1 om aftenen efter en fantstisk oplevelse på "Great Ocean Road". - Her er vi på besøg i "New Parliament House", som er meget imponerende med marmor over alt, kunst - og stort! Der er over 20 km gange i de 2 huse. Parlamentet er opført på en høj, men er gravet ned i højen, så det syner ikke så stort udefra.

  

På toppen under flagstangen (flaget er 12x6 m) er der flot udsigt over Canberra.                                                    Aboriginal kunst i stenene udenfor.

Broulee d. 10-11/1:

  

Fætter Rasmus og Casper på surfskole begge formiddage, Jacob er med om søndagen.

  

  

Blæsende om eftermiddagen, så vi hygger ved campingpladsens pool.

  

BBQ om aftenen, "hver dag er en fest...."!

 

Smuk solnedgang.

  

Næste morgen var drengene tidligt afsted for at få de gode bølger fra morgenstunden.

 

Hyggestunder i bilen -                                                                        og pizza'er på vej hjemad.

  

Tennis-træning på en nærliggende skole, Kris er med også, - og afsvalende dukkerter i Alison og Tims pool.

 

Eftermiddag med Jacobs kanel-snegle og Marias chokoladekage, uhm... 

  

Vi introducerede Alison, Tim, Caroline og Nick til de danske juletraditioner med flæskesteg, kartofler og brun sovs (dog havde vi ikke kulør...). Risengrød til dessert, hvor Caroline fandt mandlen. Vi dansede om træet og sang både danske og australske sange. Australierne morede sig over "Nu det jul igen..." med løbeturen rundt i hele huset!

  

På vejen til Nationalparken Tidbinbilla besøge vi "Canberra Deep Space Communication Complex", som er en del af det amerikanske space center. Tidligere lå dette space center længere oppe i bjergene ved "Honeysuckle Creek", og det var herfra der var radiokontakt ved den første månelanding i 1969.

  

Man kan "rejse" en tur i rummet gennem de forskellige stjernesystemer på de opsatte computere.

  

Videre til Tidbinbilla, hvor Rasmus og Jacob stod for at grille frokosten. - Emu'er kiggede forbi.

  

Om aftenen holdt vi afskedsfest med australsk menu: Kyllingespyd, pølser, meatpies, sausagerolls, kængurosteg, ovnstegte græskar og sweet potatos-mos.

  

Ulla, Klaus og børn boede de sidste 2 nætter på Coogee Beach i Sydney, lige syd for Bondi Beach. Børnene og jeg tog på en endags tur for at være på stranden sammen med dem.

  

Bølgerne var meget voldsomme denne dag - så drengene "sand-surfede" i stedet.

 

Endnu et fantastisk smukt sted!                                                                                                                                                                Udsigten fra U&K's lejlighed.

  

Senere om eftermiddagen tog vi til Bondi Beach for at bade og surfe der; her var bølgerne ikke helt så store.                               FARVEL og på gensyn i DK!

  

Sommerferie med tennistræning; her Jacob og Maria.                                                       Maria har besøg af Mathilde, hvor de bager og pynter "Cup-cakes".

South Durras d. 21/1:

  

Børnene og jeg tog på en endags tur til vores favorit-strand; vi havde en meget varm januar i Canberra med op til 37-38 grader, så er det dejligt at komme til kysten og blive svalet af! Vi måtte flere nætter alle 5 ligge i de 2 rum i huset, hvor vi har air-condition for at kunne falde i søvn. Om morgenen er der stadig 29 grader i resten af huset!

  

  

I haven har vi sjove blomser, 7 kiwi'er udenfor vores køkkenvindue og masser af vindruer.

Tathra d. 24-31/1 2009:

  

Sidste uge af januar har vi en uges ferie før skolestart. Vi vælger at køre til Tathra, hvor vi igen er sammen med Alison, Tim og børnene. Smuk nedtur gennem et stykke regnskov ned til kysten.

  

Tathra by-strand.

  

  

Der er en skaterbane lige ved stranden, så børnene kunne øve med deres nye waveboard og løbehjulet.

 

Besøg af goanna'en som sædvanlig om formiddagen. Det er koldblodede dyr, så den kommer frem, når solen har varmet kroppen op. 

  

Maria og Casper kommer også op at stå på det lejede brædt!

  

Tilbage til smukke "Bithry Inlet"

  

Videre om eftermiddagen til "det bedste sted på jorden", den naturlige rutchebane i klipperne og udspringsstedet!

  

  

Familien fra Canberra var her også i år. Her Mae og Maria i Tims hængekøje.

  

Midt på ugen kørte vi videre nordpå, og besøgte på vejen Tilba Tilba, en hyggelig lille turist-by med cafeer og kunst - og en flot udsigt.

  

  

Vi boede på en dejlig campingplads udenfor Narooma, hvor vi næsten havde pladsen for os selv. Vi boede i 1. række ved stranden bad en gruppe træer og kunne høre havet hele tiden. Børnene nød også poolen.

  

Gåtur langs stranden.

  

  

På toppen af klipperne lå et meget stort hus - med egen landigsbane!

  

Her besøger vi by-stranden i Narooma.

  

  

Narooma må have verdens flottest beliggende golfbane... - Se engang!

  

Lækker BBQ mad om aftenen med papegøjer rundt omkring os, tennis om morgenen - og en tur i poolen...; dejlig afslappende ferie!

  

Videre ud af Narooma; vi kørte af strandvejen gennem Dalmeny (hvor Casper spillede fodbold). Et meget smukt område.

  

Den sidste lørdag kørte vi til Broulee, som ER det bedste surf-sted, - og det var på vejen hjem.

  

  

En dejlig ferie, hvor vi kun havde sol, blå himmel og 25-30 grader hver dag. - Bjarne var i sommerhuset med hans familie, så vi blev inviteret forbi til østers og øl på vejen hjemad lørdag aften; dejlig afslutning!

 

Familien Frandsen © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use