www.jmfrandsen.dk

 

 

 

 

 

Billeder:

Nyeste     Sep.-Okt.2007     Nov.2007     Dec.2007     Jan 2008     Feb.2008

Mar.2008     Apr.2008     Maj-Juni2008     Juli2008     Aug.2008     Sep.2008

Okt.2008     Nov.2008     Dec.2008         Jan.2009    Feb.2009     Mar.2009 

 

November 2008:

Beechworth d. 1-2/11:

   

Tim fylder 50..., og har inviteret til middag i Beechworth lørdag aften. Beechworth er en gammel guldgraverby, hvor den kendte røver Ned Kelly eller "manden med jernmasken" (se træfiguren) huserede i 1890'erne. En af Tims forfædre gravede efter guld i dette område og er begravet i byen, og derfor har byen stor betydning for Tim. Beechworth ligger 4 timeres kørsel sydpå på vejen mod Melbourne.

  

Det gamle hotel, hvor Alison og Tim holdt deres bryllupsfest.                                                                                                           På kaffebar, her også med Alison's far.

Tillykke til Tim med de 50 år!

  

Tim får album med billede-minder samlet af Alison.                    Vi lavede en quiz "Hvem kender Tim bedst?".... - Nick vandt!        Flot kage, som Caroline og Maria serverer.

  

Vi mødtes alle til Brunch på balkonen på den lokale bager/cafe, med udsigt over hovedgaden - og senere med underholdning af det lokale jazz-orkester.

  

I nærheden af Beechworth gik vi til toppen af denne store sten i Mt. Pilot National Park, og kørte igennem en anden gammel by, Chiltern.

  

Jens og Bjarne er på tur med børnene; de klatrer på "The Lego's" i bjergene ½ times kørsel udenfor Canberra.

  

Casper laver en flot poster-opgave til skolen; vi hjælpes lidt af med hans store "dut-painting"-maleri. En tirsdag aften kører vi til Cotter Dam og spiser aftensmad ved BBQ'en. Maria og Ruby gør sig fine...

 

Maria og Sarah bager småkager... - og tager senere til indendørs fodboldkamp, hvor Maria skorer 2 mål!

Uluru ("Ayers Rock") d. 15-19/11: 

  

Vi mellemlander i Melboune, hvor vi har 4 timer, så vi når en kort tur gennem en lille del af byen.

  

Vi flyver til Alice Springs, hvor vi har lejet en bil til den 5 timers køretur til Uluru. Alice Springs er en lille by med omkring 20.000 indbyggere, som ligger med en ring af bjerge omkring sig.

  

I Uluru mødes vi med mormor og morfar, som allerede er ankommet til vores fælles hytte på campingpladsen. Næste mogen kører vi straks til Uluru. Det har regnet om natten, og regnen fortsætter, så vi kører en tur de 7 km omkring stenen. - Selve Uluru er 3 km lang og 348 m høj og er verdens største sten. Det er et facinerende syn som stenen pludselig skyder op fra den flade ørken.

  

Udkigspunkt ved campingpladsen mod stenen 15 km væk. Selve området omkring Uluru er fredet område og ejet af det oprindelige folk, "The Aboriginals".

  

Næste dag regnede det desværre stadigt og her var faktiske koldt og blæsende. Vi var blevet advaret om, hvor varmt vi ville få det, men i stedet frøs vi. - Vi kører den 40 km lange tur mod Kata Tjuta ("The Olgas"). - Her udkigspunkt både mod Uluru og Kata Tjuta.

  

Kata Tjuta, som betyder "de mange hoveder", er også facinerende at se.

  

Der er 2 steder, man kan gå ture ved Kata Tjuta. Vi går en tur i denne "Gorge", regnen er heldigvis stoppet.

  

Der var en mærkelig lyd mellem klipperne... - og det viste sig at være disse frøer!

  

Så kunne vi se mere og mere blå himmel.                                                                           - På med hatte og frem med vandflaskerne; mormor og Maria har myggenet på. 

  

Det varer ikke længe før temperaturerne er oppe på 35 grader, så det var varmt at gå! - Vi går en 5 km tur ind gennem klipperne. 

  

Drengene synes, at klipperne her skulle fotograferes herfra....                                                       Det var så langt vi gik, sikken en udsigt! Samme vej tilbage. 

  

                                                                                                                                                       Tilbage igen ved bilen; her en af de vandstationer, de har placeret flere steder.

 

  

Kig tilbage mod Kata Tjuta.                                                          På vejen så vi tilfældigvis denne døde "Thorny Devil".

  

Vi kørte til Uluru for at se solnedgang over stenen.

 

 

Senere på aftenen mod Kata Tjuta.                                     Sen aftensmad på campingpladsen; lækkere mad fra BBQ'en.

  

Tidlig op for at køre til Uluru. Vi ser en smuk solopgang over stenen.

  

 

  

Efter en hurtig morgenmad, tager vi afsted igen for være med på en guidet Ranger-tur ved stenen, som starter kl. 8. Mødestedet er ved klatre-stedet; man kan klatre op på stenen, men det er ikke noget det oprindelig folk er glade for, da stenen er hellig for dem. - Den guidede Ranger-tur er med en aboriginal i spændende 3 timer.

  

Vi hører om hulemalerierne, som er en del af undervisningen for de unge mænd eller kvinder, afholdt hver for sig. - Der er meget vand i øjeblikket!

  

Vi går turen rundt om stenen; det er en meget varm tur, men flot! - Vi går ca. 5 km, og bliver så samlet op af mormor og morfar i bilen.

 

Vi kunne ikke få nok af dette syn! Solnedgang ved Uluru igen.

  

Hjemme igen i Canberra, inviterede Alison og Tim os alle ud og spise på deres favorit restaurant.                                        Morfar og børnene bager vaniliekranse.

Jacob 14 år d. 23/11:

  

Fest d. 22/11 med rundboldkamp, "crack the whip" og middag. Bjarne, Simon og Kris er med til rundboldkampen (og måtte videre). Til middagen er mormor, morfar, Alison, Tim, Nick og Caroline.

 

  

Søndag d. 23/11; sang, breve og gaver på sengen. - Derefter dejligt brunch-bord. - Vi var på tur, og bl.a. også ude og bowle.

Mormors fødselsdag d. 24/11:

 

Mormor får også sang, breve og gaver på sengen. - Vi spiser boller og kage i haven om eftermiddagen i 25 grader. 

  

Sightseeing rundt i Canberra. - Her "Old Parliament House", "New Parliament House" og kunst udenfor "National Galleri".

  

Morgenmad i haven.                                                                       Kort besøg på "Canberra Deep Space Communication Complex" på vejen mod Tidbinbilla.

  

Vi kiggede efter koala'er, men fandt ingen.. - Vi så dog flere "Lizzards", firben.

 

Julemarked i den Skandinaviske Forening d. 30/11; jeg har en bod med mine ting. Den svenske skole står for Lucia-sangen.

  

Søndag d. 30/11, 1. søndag i advent. Mormor og morfars sidste aften og vi samler..... og pynter vores juletræ og holder en lille juleaften!

 

Afsked i lufthavnen mandag morgen d. 1/12; det var en tårervædet afsked efter en dejlig tid sammen!

 

Familien Frandsen © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use