www.jmfrandsen.dk

 

 

 

 

 

Billeder:

Nyeste       Sep.-Okt.2007   Nov.2007         Dec.2007     Jan 2008     Feb.2008

Mar.2008     Apr.2008          Maj-Juni2008    Juli2008       Aug.2008     Sep.2008

Okt.2008     Nov.2008         Dec.2008         Jan.2009      Feb.2009     Mar.2009    

 

Juli 2008:

  

D. 1-4/7 var vi 5 ekstra personer her i huset. Markus, Frederik, Benedikte, Jane og Anders er på vej hjem til DK, og flyttede ind de sidste dag efter at have afviklet deres hus. - Der var gang i huset!

  

Tur til National Museum.                           Marias (og Benedictes) sidste dag d. 4/7 paa Hughes med "Funny Hair-day", her er 2 x Pippi.

  

D. 4/7; sidste dag for Maria på Hughes.                            Fremvisning af hjemmelavet aboriginal kunst til sidste "Assembly".

  

Marias klasse havde i fællesskab lavet dette "dut-painted" billede. De 4 "graduating students"; Patience, Alvin, Tumay og Maria med Mrs. Ammonsen.

  

Maria havde været meget glad for sin lærer!

 

Casper og Jens til AFL kamp på Sydney Stadium d. 5/7. - Vinterferien er startet; Maria har besog af Sara.  

  

Casper spiller fodboldturneringen " Kanga Cup" mandag - torsdag. Casper skorede et flot mål; driblede forbi 5 spillere... - og hans navn og mål blev nævnt i avisen!

  

Maria holder afskedsfest med veninderne fra Hughes; Patience (Zimbabwe), Hanae (Japan), Katarzyna (Polen) og Tumay (Tyrkiet). Her bager de kager af vaniliekranse-dej!

 

 

Cairns d. 12-19/7:

   

Afsted nordpå til Cairns, som ligger i staten Queensland i tropisk klima. Morgenmad på strandpromenaden i Cairns. Stort badested ved havnen.    

  

 Vi tager på heldags tur til Great Barrier Reef. En blæsende tur til det yderste rev.

 

                                                                                                                     Denne ponton lagde vi til ved.

  

Jens og børnene var på tur med en "glasbundsbåd", mens jeg dykkede - og mødte denne skildpadde... Stor oplevelse! (Jacob skulle have været med, men var for forkølet). - Lækker frokost om bord.

 

Vi var alle ude og snorkle, og så de mange forskellige fisk!

  

Disse billeder er taget af en dykker-fotograf fra selskabet. Først Mette og Maria, næste Jens, Mette og Casper.

  

Disse billeder kunne vi tage gennem ruder under vores ponton.

  

En flot tur hjem; vi havde 1½ times sejlads hver vej. Indsejlingen til havnen. - Aftenbadetur ved havnen i Cairns. Temperaturer på denne tid om året var 24 - 26 grader om dagen og ca. 21 grader om natten!

  

Så skal vi videre nordpå; vi har lejet denne 4-hjulstrækker (en Nissan Murano), som var super at køre i! Udkigspunkt tilbage mod Cairns. Et vandfald, dog uden så meget vand...

  

Vi stoppede ved frokosttid i Kuranda, en lille turistby midt i Regnskoven, med en romantisk gammel togstation.

 

Floden lige ved togstationen.     - Der var meget aboriginal kunst.                                   

   

Jacob lærer at kaste boomerang, - og Casper prøver at spille på en "Didgeridoo". Det er svært, men det lykkedes da ham at få lidt lyd frem!

  

Videre nordpå, her stranden halvvejs fra Cairns til Port Douglas.                                    En japansk dame fik en fantastisk flyvetur.

   

Overnatning på en campingplads i Port Douglas. Videre nordpå; her vandfald ved Mossman og gåtur i Regnskoven.

  

Masser af sukkerplantager, te-buske og banan-palmer; vi kørte igennem et flot landskab med bjerge i baggrunden.

  

Sådan ser kalkuner ud her! Området er kendt for disse Cassowary'er, men vi så ingen. - Vi så masser af disse advarselsskilte,

  

- så vi holdt os væk fra flodbredderne...               Masser af nye dyr at passe på.     Dette sjove skilt var blevet lavet som postkort!

  

Vi kører den sidste stykke gennem Regnskoven "Daintree", over floder på gamle broer. Stranden ved Cape Tribulation, hvor vi slog teltet op under palmerne.

  

Gåtur langs floden i nærheden ("hvor langt mon vi tør at gå...?"); der skulle være 2 krokodiller - men vi så dem ikke.

  

Vi kører længere ind i Regnskoven - bare for at prøve at køre gennem floderne i vores fede bil! Det øsede ned hele natten - og næste dag også... Så vi besluttede os for at køre videre, efter at have slået telt ned i regnvejr! Vi gik en "board-walk" gennem Regnskoven i ØSENDE regnvejr. Vi så en lille skildpadde.

  

Det havde regnet så meget, at de almindelige biler ikke kunne komme over - så det var heldigt, vi havde en 4-hjulstrækker!

  

Krokodille-tur. - Maria skal lige have klarlagt noget og spurgte vores guide Bruce Belcher... - Her mødte vi "Big Fat Albert".

  

Smuk blå fugl, en "Azure Kingfisher", i familie med nationalfuglen (Latterfuglen). - En træ-python og en anden krokodille. - Vi så 3 ialt, så det var en vellykket tur - børnene var glade!

  

Vi kører indlandt i et frodigt landbrugsland. Her besøger vi en mango-fabrik "Golden Drop", og smagte deres mango-vine og - champagner.

  

Solen skinnede igen da vi kom til Mareeba, så vi slog teltet op på denne campingplads og fik alting tørret! Vi stod op til denne udsigt fra det udendørs køkken.

  

Jens laver australsk morgenmad, her endda med "left overs" fritter... Hertil vandmelon og youghurt. Uhm...

  

Vi kører længere indlands for at opleve lidt af "The Outback". Vi kører også på grusveje, så igen var det godt med en 4-hjulstrækker...

  

Vi kørte til Chillagoe, som er den eneste større by i området; dette er stedets supermarked! Alle huse er hævet fra jorden og har egen vandbeholder. Dette er den gamle bank, da byen for 70 -100 år siden var mine-by.

  

En nedlagt kobber-mine, den lukkede i 1940'erne. Det var varmt, hårdt og usundt at arbejde her!

  

I Chillagoe besøgte vi Tom Prior, som har samlet på Ford-bilder hele sit liv. -  Nogle af de gamle biler kan køre endnu!

  

Casper foran Jens' yndlingsbil.... en Ford Mustang.                                                    Der var også flere gamle militærbiler.

  

Lige udenfor byen lå den "balancerende klippe". Det var en varm tur op til klippen, vi gætter på over 30 grader.

  

Flot udsigt deroppefra.                                    Ham her så vi på vej ned.                     Gamle hulemalerier ved foden af en stor klippe.

  

Det var sjovt at køre stærkt på grusvejene, men vi kunne intet se for støv når vi mødte andre biler. Et typisk hus, her ved siden af jernbanen.

  

Der var frit-gående køer,                                    meget lige veje                          - og store myreturer.

  

Vi besøgte den største kaffeplantage i området, "Skybury Coffee Plantation", hvor vi kom med til en rundvisning. Vi smagte også på en kaffebønne direkte fra busken.

  

Vi nåede først disse klippe-formationer "Granite Gorge" ved solnedgang. Disse "Rock-kangaroo's" var så tamme at vi kunne klappe dem. Se, med en unge i pungen.

 

 

Mareeba er Australiens "kaffe-hovedstad", som producerer over 90% af den australsk producerede kaffe. Næste formiddag besøgte vi "Coffee Works", hvor områdets kaffe og chokolade kan købes.

  

Det viste sig at være peanut-buske, vi kørte forbi.... Her er Casper i "7. himmel" med masser af peanuts-smagsprøver i "The Peanut Place" i Tolga.

 

I Atherton besøgte vi "The Crystal Caves", som er en butik og museum og ikke en grotte. Fantastisk flotte sten, se denne store ametyst! 

 

Vi købte en hel "Geode" (fra Mexico), som Jacob knækkede. Maria og Casper greb en halvdel hver. I denne var der ametyst, quartz og jern.

  

Vi er kommet til frodigt farm-land. Med skov-områder, hvor vi kunne møde træ-kænguroer (dem så vi altså ikke...)

  

Mellem disse marker så vi flere vandfald, det ene flottere end det andet!

  

Fritgående køer igen                                         - og sjove fugle/ænder (?)

  

  

Vi slog telt op på denne campingplads ved "LakeTinaroo", under palmer og træbregner. Børnene nød hoppepuden og svømmepool'en. Her 2 latterfugle.

  

Næste morgen kørte vi rundt om søen, hvor der er flere af disse natur-campingpladser; man har alt med selv, der er kun et tør-toilet!

  

Lige udenfor Cairns var der et motorløb i gang - med fjernstyrede biler. Det var sat op som et rigtigt stort løb og med voksne til at styre bilerne.

Vi havde et par timer før vi skulle være i lufthavnen, så vi nød vores frokost ved vandet og børnene fik badet. - Igen en dejlig og oplevelsesrig ferie i fantastiske naturområder...

 

Hjemme igen:

 

Maria starter på Red Hill Primary d. 21/7.

 

Der er store flokke af disse "Galah" og "Australian King Parrots".             Her er flere hundrede "Cockatoo"s (kakaduer - som ER en papegøje)

  

Påskeliljer ("Daffodils"), som her ikke har noget med påske at gøre.... og nye knopper på træerne. - Luftfoto, som Andrea og Jørgen har taget af vores hus, da de var oppe i en luftballon! Vores hus ligger lige i midten af billedet, til venstre for den lille "klat" træer.

  

Maria spiller nu også på et fodboldhold!   Her er det "Western Rosella"er,                - og "Eastern Rosella"'er.

 

Casper fejrer fødselsdag i klassen med chokoladekage og sang d. 25/7.

 

 

CASPER 10 ÅR D. 26/7!

Casper havde glædet sig til at prøve at holde fødselsdag om vinteren....

  

Sang og gaver på sengen, her et gavekort til et surfer-kursus til sommer.

  

Hilsner og gaver fra DK. - Efter at have vundet lørdagens kamp 4-1 kom Kris med hjem og hjalp med at pynte fodboldkagen.

   

Jens og Jacob havde arrangeret "Casper Cup", så drengene spillede bordtennis, fodbold, dart og skød straffespark.

  

Om aftenen pizza'er og de fik spillet playstation på Caspers værelse (han fik et TV, - fra genbrugspladsen.... i fødselsdagsgave!)

  

Film og "sleep-over". Næste morgen stod Jens for et overdådigt morgenbord: Bacon & æg, boller, pandekager, frugt og kanelsnegle. Det var en hyggelig og sjov fest med nogle søde drenge! Den eftermiddag kom Caroline, Nick, Alison og Tim til fødselsdagsfest.

  

Maria og Casper på vej i skole. Mette på arbejde i "Kikki-K", som ligger i "Canberra Center". Startede 1. maj og jeg synes, det er rigtig sjovt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Familien Frandsen © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use