www.jmfrandsen.dk

 

 

 

 

 

Billeder:

Nyeste     Sep.-Okt.2007     Nov.2007     Dec.2007     Jan 2008     Feb.2008

Mar.2008     Apr.2008     Maj-Juni2008     Juli2008     Aug.2008     Sep.2008

Okt.2008     Nov.2008     Dec.2008         Jan.2009    Feb.2009     Mar.2009 

 

December 2008:

  

Maria er glad for at lave lektier; øver sig i at skrive på både engelsk og dansk. Elsker at bage småkager... Mette håber på et godt julesalg på "Old Bus Depot Markeds", her d. 6/12. 

 

Maria har været på strandtur/sleepover fødselsdag hos hendes gode klassekammerat Ruby; familien bor 20 min. udenfor Canberra på en farm med fantastisk udsigt over dalen og bjergene!

  

Fodboldafsltning med Jacobs "Futsal" hold (indendørs fodbold); picnic i "Black Mountain Peninsula Park"; Maria har sin gode veninde Patience med.

Besøg af Katrine, Karoline, Rasmus, Ulla og Klaus d. 10/12-08 - 16/1-09:

  

Endelig kom kusinerne og fætter, tante og onkel....; Jacob og Mette kørte til Sydney for at hente dem d. 10/12.

 

 

Hjemme ventede Maria, Casper og Jens; stor gensynsglæde! - Der var mange ting at snakke om og vise frem....

  

Efter et par dage med skole, hverdags-aktiviteter og sport, tog vi i weekenden til Nationalparken Tidbinbilla; BBQ frokost og masser af dyr.

  

Et firben, der hurtigt gemte sig.                                                              En pelikan                                                                                - og masser af Kakaduer.

  

Glade børn                                                                                              et firben                                                                        - og både en emu og kænguro samtidig!

  

  

Hyggelige måltider sammen, det var en stor flok.                          Mens vi har sidste uge i skole og arbejde før sommerferien tager familien til Blue Mountains og Sydney.

  

Jacob modtager en "award" for at være endt som bedst i sin ekstra engelsk klasse. Maria med gode skolekammerater; her Cody, Ruby og Anna.

 

Her sidst på skoleåret er det farvel til Marias Miss Woolcock og Caspers Miss Duck; klasserne og lærerne skifter hvert år. Det var et vemodigt farvel til søde og dygtige lærere. 

D. 20-22/12; Pretty Beach og South Durras:

 

Afsted lørdag morgen på camping nord for Batemans Bay, på Pretty Beach. Vi har pakket 2 telte, 10 soveposer og luftmadrasser til alle; vi skal prøve campingudstyr og -liv af! Vi mødes med Ulla, Klaus & Co. som kommer nordfra fra Kiama, hvor de har sovet en nat i en cabin. - Badetur lørdag eftermiddag og aftensmad mellem possums...

  

Morgenmad med kig til havet.

  

Afsted til stranden. Det var et meget "pretty" strand! Nu skal alle "boogie-boards" prøves af.

  

Videre til næste campingplads på South Durras. Vi går den sædvanlige klippe-vandretur til "the crack" og udspringsstedet.

  

  

Der var dog for store bølger til at vi kunne springe, men smukt var her.

  

Vi fik besøg af både kænguroer og latterfugle under vores BBQ-morgenmad; Jens og Jacob forbereder bacon og æg.

  

Vi slog teltene sammen igen, badede hele formiddagen og tog om eftermiddagen videre. Gennem Batemans Bay til Mogo, en hyggelig gammel by, hvor der er cafeer, dejlig is og kunst. Pigerne finder julemænd; der er over 30 grader!

   

Vi besøger "Bird Land" i udkanten af Batemans Bay. Slangerne er spændende at holde...

  

En ny lille wombat er til opfodring. Den vi så sidst er blevet sluppet ud i det fri.

  

En struds                                                                                      - og et dådyr... Ikke traditionelle australske dyr!           "Fish and Chips" på vores favorit-sted ved havnene i Batemans Bay.

Juleaftensdag d. 24/12:

  

Juleforberedelser.... Vi skal have kanel-snegle til "julefest-morgenmaden..." Casper hygger ved Play Station - og juledansen bliver øvet rundt om træet.

  

Mormor og morfar "kigger forbi" og ønsker glædelig jul!                                                                                                       "Julefest-morgenmaden" med frisk frugt, bacon & æg og snegle.

Årets julefoto 2008! - Vi klædte os pænt på og holdt juleaften efter morgenmaden... - Vi skulle på camping fra d. 25/12, men pga. australiernes julefest d. 25/12 er alt in-check på campingpladser lukket den dag. - Så vi tog en hurtig beslutning om at tage afsted allerede d. 24. om eftermiddagen!

  

Vi dansede om træet og sang de sædvanlige sange.

  

Børnene havde lukket solen ude med persienner - men mørkt som vanligt kunne der ikke rigtig blive....

Vi kom afsted kl. 15.30 med alt pakket til vores tur til stranden og rundt i Victoria i 12 dage. Juleaftens middagen blev BBQ - bøffer ved havet i Tathra!

D. 24/12-08 - 4/1-09; New South Wales og Victoria:

  

Morgenmad d. 25/12 foran vores telte på campingpladsen i Tathra ved havet, 3 timers kørsel syd-øst for Canberra. Det nye "wave-board" skal prøves af, - og julemanden kom forbi med slik til børnene.

  

Vi viste favorit-stederne frem. Her "Bithry Inlet" med det rolige vand.. I forhold til sidste år, var der denne dag højvande og på vej til lavvande, så der var stærk strøm ud mod havet på den modsatte side, så det var svært at komme over!

  

Da vandet gik tilbage, dukkede alle disse krabber op.                                                                                             Årets julefrokost blev her med en Wallaby (lille kænguro) som tilskuer.

  

Nabostranden "Middle Beach" med dejlige surf-bølger om eftermiddagen.

 

Vandretur på klipperne for at finde "Abalone-skaller". 

  

Om formiddagen på campingpladsen kom denne "Goanna" tæt forbi vores telt.

  

Denne naturlige vand-rutchebane var det børnene allerhelst ville vise fætter og kusiner fra DK; det er et skønt sted. - Jens og Jacob i frit fald.

  

D. 27/12 kørte vi videre sydpå. Vi stoppede i Merimbula for at spise en is og gå en tur. Som de fleste byer lå denne også smukt i en bugt med husene liggende op ad bjergene.

  

Frokost-stop i Eden. Ved stranden lå denne skater-bane, så det var sjovere end bølgerne.

  

Igen en skøn strand.                                                                            Det MÅ være verdens smukkest beliggende kirkegård...

  

Regnen kom, så vi besøge byens hval-museum med aktiviteter for børnene og spændende historier. - Fra vinduerne kunne vi se ud over bugten, og vi fik øje på en flok af omkring 7 delfiner!

  

D. 28/12 stod vi op til denne smukke udsigt fra campingpladsen i Mallacoota helt syd-øst i Australien. Her sov vi bare denne ene nat.

  

Morgenmaden tilberedte vi i  pladsens "camp-kitchen" og vi kunne sidde med denne udsigt til de mange pelikaner.

  

Før vi kørte videre fra Mallacoota ville vi lige nyde stranden. Casper fandt "hans" bil....  

En skøn formiddag med temperaturer over 30 grader.

 

Om eftermiddagen kom vi til Lake Entrance, hvor vi hurtigt slog teltene op og tog til stranden "90 mile Beach". - Her ramte Jacob desværre en mand i vandet mens han "body-surfede" (uden board) med hovedet forrest. Jacob mærkede et smeld i nakken og blev svimmel....; vi holdt ham stille i vandet indtil han kom på livreddernes board og blev transporteret i en jeep langs stranden til en ambulance. Efter 5 timers liggende stille i en bean-bag og efter en CT-scanning viste det sig heldigvis at være muskelrelateret og ingen nakke-skader... Sikken en lettelse!

  

D. 29/12. Videre gennem "The Gippsland" i Victoria, smukt og frodigt.

  

D. 29-31/12 boede vi lige ved vandet på Wilsons Promontory; granit-klippe-halvøen, der er det sydligste af fastlandet, lige over Tasmanien.

 

Der var begge dage meget blæsende og ind imellem kom der også regn, men vi fik gået nogle dejlige ture.

  

Her kig ned over "Tidal River".

  

Vi er på vej mod toppen af "Lilly Pilly".                                       "Dr. Livingstone, - måske...? - Sikke billeder Klaus fik taget! - Sikken en udsigt.

 

  

Børnene spille australsk handball (intet med europæisk håndbold at gøre). Rasmus og Jacob er efterhånden habile grill-mestre.

  

D. 31/12. Pga. blæsevejr har vi flyttet bord og stole indenfor i teltet; hyggelig morgenmad.

  

Inden vi kører videre ville vi lige have en badetur på "Squeaky Beach". Børnene fandt nye venner på parkeringspladsen. 

 

  

Det var lidt voldsomme bølger, men Rasmus og Mette kom da ud i det. - Farvel til Wilsons Promontory - og de mange dyr!

  

Nytårsaften 2008-09 i Leongatha. Vi fandt en campingplads med en ledig hytte, hvor vi boede i 2 dage. Her indlands var der varmere og vindstille, så vi kunne sidde ude og spise vores nytårsaftens middag. - Vi har pyntet op med australsk jule-pynt....; de bruger bordbomber og kongekroner til deres julefrokost! En dejlig aften, hvor vi sad ude indtil kl. 12, hvor vi derefter fulgte nedtællingen på TV, og på den måde så nytårsfester i havnene i både Sydney og Melbourne.

  

GODT NYTÅR!

 

Familien Frandsen © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use