www.jmfrandsen.dk

 

 

 

 

 

Billeder:

Nyeste     Sep.-Okt.2007     Nov.2007     Dec.2007     Jan 2008     Feb.2008

Mar.2008     Apr.2008     Maj-Juni2008     Juli2008     Aug.2008     Sep.2008

Okt.2008     Nov.2008     Dec.2008         Jan.2009    Feb.2009     Mar.2009 

 

Oktober 2008:

  

Frokost i Weston Park ved søen i Canberra.         Videre til Botanisk Have med både dyr og planter i en flot park.

 

  

Tur til "Tidbinbilla", nationalparken ½ times kørsel ud af Canberra. Emu'er og mulighed for at fiske! Kristoffer er med også.

  

En "Brolga", som nu mest er oppe i Queensland. Rede med 4 sorte svaneunger.                          Vi kigger efter "Platypus", næbdyret, men vi så ikke nogen. 

  

Der var mange dejlige klipper at klatre på.         Jacob lærer morfar at betjene gas-BBQ'en; vi spiser pølser med brød. - Emu'erne kom meget tæt på os, da vi spiste.

South Durras d. 4-7/10:

 

Næste weekendtur gik til kysten. Her ser mormor og morfar Stillehavet for første gang; vi er ved "Camel Rock Beach" ved . Jacob fik sin debut bag rattet på det øde parkeingområde...

  

Vi var inviteret til Bjarnes families sommerhus ved kysten i South Durras. Vi mødtes med Bjarne, Simon, Kris og hunden Sudi. Vi stod op til en overskyet dag, men børnene ville ud og bade og surfe alligevel.

Maria, Kristoffer og Casper graver...

  

Gåtur langs stranden; vi kommer forbi "vores sted", hvor vi plejer at tage til.

  

Der er mange kænguroer lige ved huset, her med en unge i pungen.                                                                            Citrontræ i haven.

  

Frokost udenfor, nu er det ved at blive varmere i vejret.                   Drengene gør klar til bål til om aftenen.

  

Gåtur videre langs stranden/klipperne for at komme til et udspringssted. Der var mange "udfordringer"..., men det var det hele værd! Sikken en smuk tur!

 

Vi kom til "The Crack"; der er en revne i klipperne, som vi kunne følge hele vejen. 

  

Her skulle der springes fra! - Jacob kaster sig ud de 3 meter ned i bølgerne. - Maria skal lige tage mod til sig, og bliver støttet af morfar; hun springer til sidst!!

  

Bjarne har alt snorkel-udstyret med og skaffer "Abaloner" til os! - Simon kaster sig ud.             Flere kænguroer på campingpladsen, som vi går igennem på vejen hjem til huset.

  

"Abalonerne" bliver stegt i woggen med hvidløg og koriander, uhm... - Jacob og Simon styrer den ene bordende! - Og får senere gang i bålet.

  

Vi står op til flot solskinsvejr og dejlig varme; morgenmad på 1. sals terrassen med udkig til denne flotte "Rainbow Lorikeet". Maria på vej ud og bade med fiskere i baggrunden.

  

Jacob og Simon tager ud og surfer.                                                Pga. fiskere, der kom ind fra havet, var her mange pelikaner i bugten.

  

Dejlig dag ved vandet.                                                                                                                                                                                         "Australian King Parrot" i haven.

  

Gåtur til nye strande.                                                                          Mon vi kan se nogle hvaler? - Simon og Jacob nåede at se en hval; de er på vej sydpå med deres unger.

  

Fantastiske strande i små bugter, hvor der ikke er andre end os, og smukke og specielle skovområder.

  

Flere strandlege.                                                                              Drengene spiller AFL (Australsk fodbold); brødrene Kragh mod brødrene Frandsen! Jacob prøver en "Surf-ski".

 

Hjemme igen tager mormor og morfar om onsdagen til Sydney for at komme i Operahuset (de oplever "Perlefiskeren"). - Vi hygger hjemme; Maria har besøg af Katarina og ellers valgte børnene at de ville bage Sirupssmåkager (i 30 graders varme...)

Sydney d. 11-12/10:

  

Vi tager til Sydney lørdag morgen, og vi mødes med mormor og morfar til frokost. Kig ind over byen fra Darling Harbour, hvor vi nyder det dejlige vejr.

  

Vi mødes med Sus (Mettes håndboldveninde), hendes 2 børn Laura og Christian og hendes mor. Vi tager i Sydney Aquarium sammen. Casper og hajen. Maria og en "Stingaree" (en rokke)

  

Darling Harbour er en lystbådehavn lige i cenrum af Sydney med mange restauranter og en park.                      Dejlig restaurant i Sydney.

  

Gåtur i "Hyde Park" med "Sydney Tower" i baggrunden. - Vi går igennem Sydney Botanisk Have på vejen mod havnen og Operahuset (som vi lige skal se igen før hjemturen) 

  

Der var en mærkelig larm... - og vi fandt ud af, at lyden kom fra en masse flagermus i trætoppene! En flot botanisk have, hvor havnen og højhusene kan ses i baggrunden.

    

  

Denne udsigt kan vi aldrig blive træt af! Området omkring Operahuset er et skønt sted.                                        Frokost på en bænk med udsigt til Operahuset, bådene og optrædende.

  

Maria er med i et gade-show, hvor hun skal kaste køller op til den optrædende...; hun klarer det flot og tjener $10... - Nu står jeg her med min mor og far!

  

Hjemad mod vores parkederede bil møder vi militær-folk - og en kineser på et specielt strenge-instrument.

 

Seje biler og gamle bygninger lige op ad højhusene.

 

Vi måtte lige forbi Bondi Beach på vejen hjem.                              Vi kiggede på skate-board'ere.

Hjemme igen startede skolen igen efter denne forårsferie, og mormor og morfar afsted d. 14/10 for at flyve til Cairns, hvor deres 1 måneds lange rejse med deres mobilhome startede fra.

Fodboldturnering i Dalmeny ved Narooma med Caspers hold d. 17-19/10: 

  

Jens og Casper tog afsted fredag eftermiddag sammen med resten af holdet. Jacob og jeg tog afsted lørdag morgen, og havde Bjarne's Simon og Mette med i bilen; vi stoppede i den charmerende Braidwood ved bageren. - Fodboldturneringen blev afholdt i en lille by Dalmeny, hvor der var udsigt til havet fra banerne. Det var en varm dag, men drengene spillede flot fodbold!

  

De yngre søstre hyggede sig sammen.                                        På vej mod campingpladsen stoppede vi ved kajen i Narooma, hvor vi så denne "Stingarae", en rokke.

  

Vi boede i en stor 18 mands hytte på en campingplads ("Big 4") syd for Narooma sammen med flere spillere og deres familier. Fælles BBQ med hele holdet lørdag aften. - Morgenbadetur søndag morgen; en smuk morgen.

 

Hele holdet sammen med trænere, holdledere og søskende.

   

Hygge under en pavillion; søndag var endnu varmere.  Casper havde en skøn weekend.   Koldt vand og frugt mellem kampene; de nåede lige præcis ikke med til finalerunden.                  

   

Tid til en dukkert efter kampene.                                                                                                                                                                   Smuk kystlinie mellem Dalmeny og Narooma.

   

På vejen hjem viste Bjarne og børnene os et vandfald, hvor vi kunne få en dukkert.

  

Maria i sin sommer-skole-kjole.

   

Maria spiller "Futsal", indendørs fodbold sammen med Sarah på et mixhold med kampe en gang om ugen.                       De ældre brødre hepper! Her Jacob, Casper, Eli og Reuben. 

South Durras d. 25-26/10:

   

Mormor og morfar passerede ude ved kysten i denne weekend, så vi mødtes på en campingplads ("Big 4")  i South Durras lørdag aften. Mormor og morfar i deres campingbil og os i vores telt. Der var mange dyr på pladsen; her både kænguroer og Latterfugle.

   

Søndag morgenmad ved BBQ'en med besøg af en possum.                                                                                                                    Skønne bølger og vandet er dejligt varmt.  

   

Om eftermiddagen besøgte vi Pebbly Beach, hvor vi blev mødt af disse papegøjer på parkeringspladsen.

  

Aftensmad på vores favorit "Fish and Chips" sted.            Afsked; mormor og morfar kører videre sydpå mod Melbourne og Adelaide.

 

Familien Frandsen © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use