www.jmfrandsen.dk

 

 

 

 

 

Billeder:

Nyeste     Sep.-Okt.2007     Nov.2007     Dec.2007     Jan 2008     Feb.2008

Mar.2008     Apr.2008     Maj-Juni2008     Juli2008     Aug.2008     Sep.2008

Okt.2008     Nov.2008     Dec.2008         Jan.2009    Feb.2009      Mar.2009    

April 2008:

  

Casper afslutter sit forløb (har "Graduation") på "Hughes" en fredag eftermiddag d. 4/4 med optræden, sange og uddeling af diplom; det er ugen før afslutning. Maria skal sige farvel til Genesis fra Venezuela, hun rejser hjem.

 

Om aftenen har vi "Graduation-middag" med Caroline, Nicholas, Alison, Hillary og Will.

  

En vandrende pind på vores hus (tror jeg det er; er det, Sune?) - Hygge udenfor med James. - Jens spiller fodboldkamp; se en udsigt - sådan er her overalt!

 

Der er i øjeblikket store flokke af kakaduer, når vi kommer kørende. 

  

En aften var vi i Marias klasse for at se, hvad de havde arbejdet med. Det australske indslag (mellem alle de internationale projekter) var at smøre en "Vegemite"-mad til forældrene. Maria sammen med hendes lærer Mrs. Ammunsen og Alvin fra Indien.

 

  

Maria laver fine småkager af vaniliekranse-dej og pynter kage, med hjælp fra Casper. - Hun har travlt med fødselsdags-forberedelser...

Maria 7 år d. 10/4:

 

Så kom dagen endelig.... Sang og gaver på sengen. - Flere hilsner og gaver på morgenbordet.

  

Fødselsdagsfest i klassen om eftermiddagen; først en dansk skattejagt med hjælp af H.C. Andersen, Tivoli, Den lille havfrue og Mary. Derefter sang og kage.

  

De fleste af børnene er fra asien og afrika.                                               Hjemme igen, snak med familien i Vanløse med sang fra pc'en!

   

Om aftenen gæster, som kom til "Marias pizza-restaurant".

 

Der blev sunget både på dansk, engelsk og fransk (Caroline og Nicholas går på fransk skole).

  

Dagen efter var det så Caspers sidste skoledag på Hughes og sidste dag før 2 ugers efterårsferie.  Casper siger farvel til sin lærer Miss Singh, som han takkede i mikrofonen med ordene "my best teacher" og en buket blomster under den sidste skole-samling. Desuden farvel til John fra Papua New Guinea og Diego fra Spanien.

  

Maria holder en lille veninde-fødselsdagsfest med Mathilde og Caroline; der bliver malet og pyntet småkager. Familierne kom til kage om eftermiddagen.

 

Jacob spiller kamp med sit hold i Woden Valley, U14's "United"; han er anfører og spiller på sin yndlingsplads på midtbanen.

  

Nationalparken "Tidbinbilla" åbner et nyt "Santuary" (et beskyttet dyre- og planteområde) med musik og div. underholdning, bl.a. ansigtsmaling. Vi er på tur med Alison og børnene.

  

Christoffer er også med; han og Casper prøver at "slukke" en ildebrand. De prøvede at holde et pudsigt dyr.

  

Der er lavet flotte gangbroer over søerne og plantet mange nye planter. Man kan være heldig at se en "platypus" (næbdyr), men vi så ikke nogle. Der er lavet meget flot kunst med sten og metal.

Denne første uge af skoleferien var Casper og Jacob på tennis-skole i 4 formiddage. Maria hyggede sig hjemme med besøg af veninder.

 

Adelaide og "Great Ocean Road" d. 18 - 27/4:

2. uge af børnenes efterårsferie havde vi planlagt en tur til Adelaide og omegn. For at nå det hele tog Jens en ekstra dag fri, så vi tog afsted fredag morgen d. 18/4.  

  

Vi havde 800 km indlands til Mildura, hvor vi ville overnatte på vejen mod Adelaide. Vi kom igennem små landsbyer med sjove navne (her kom vi til at tænke på mormor...), og kørte i en fladt, fladt landskab.      

  

Vi kører i landbrugsområder, og her skulle vi ved "grænseovergangen" mellem 2 stater smide ALT frugt og grønt ud, vi havde i bilen. - For ikke at få spredt frugtfluer. Smuk solnedgang før vi fandt "Motel Mildura"; her morgenmad på værelset.

  

Formiddagen brugte vi i Mildura, som er Victorias "frugtskål" med frugttræer overalt. Det meste af Australiens tørret frugt kommer herfra. Byens grundlæggere er 2 canadiske brødre Chaffey, som i 1880'erne fik coloniseret området, byens gadenavne er numre som i Canada i stedet for navne. Det er brødrenes røde hus, som nu er et museum; gartnerhuset i baghaven er et atellier.

  

Tur med hjuldamper på floden Murray. Tidligere blev varer sejlet på floden hele vejen ned til Adelaide. - Børnene fik lov at styre.

  

Vi mødte andre hjuldampere og husbåde. Vi kom 2 gange igennem en sluse.

  

Vi sejlede forbi store flotte huse, det er den dyre del af Mildura.

  

Videre mod Adelaide, vi har 400 km, stadig gennem fladt landskab. En lille trækfærge over floden nær Adelaide.

  

Besøg hos Karin og Paul i Goolwa, 1 times kørsel syd for Adelaide, ved kysten. Vi boede her i 5 dage og havde omkring 26 grader og sol hver dag.

   

Udmundingen af floden Murray er i Goolwa. Pga. faldende vandmængde i floden løber havvand op i floden, hvorfor der er et stort "sand pumping project" i gang.                                   

  

Maria på marked i Goolwa med Karl (7 år).         Jacob surfer sammen med Erik (14 år) på Goolwa strand.    Endnu en fantastisk strand!

   

Mathilde (3 år) synes vandet er lidt koldt.     Drengene hygger sig med PC'en på Karl's værelse.          

  

Vi kørte en ½ time til McLaren Vale, et smukt vinområde. Skulle selvfølgelig prøvesmage...

  

"Adelaide Hills" med gamle byer ligger i samme område. Her frokost i "Hahndorf", en by hvor tyske tilflyttere har sat deres præg paa byen; der er stadig en restaurant med "Sauerkraut"...                    

  

En herlig flok på ture i området! Her er vi tilbage ved kysten ved Goolwa, hvor badebyerne ligger på række og næsten er vokset sammen pga. den store udbygning i området. Her ligger Goolwa, Middelton, Port Elliot og Victor Harbor.

  

Stranden i Middelton og køretur gennem byerne. Victor Harbor er kendt for et hestetrukket tog, som går over til en lille ø.

  

Tur til Adelaide; her venter vi på sporvognen fra "Glenelg" ind til Adelaide. Vi så et stort indendørs frugtmarked og lidt af byen.

  

  

Tilbage i Glenelg, badebyen i udkanten af Adelaide. Karin og jeg med vores 2 yngste.

  

Flot tur hjemad.                                                          

  

Maria og Mathilde hygger..                             Karl og Casper ved pc'en.                                Erik og Jacob ser film.

  

Tidlig morgen afsted mod Kangaroo Island. Vi kørte 1 time til færgen i Cape Jervis. 1. stop er udkigspunktet "Prospect Hill", hvor der er 512 trin op til toppen.

  

 

En stor del af øen er præget af en tidligere brand. Her afbrændt på den ene side af vejen og grønne træere på den anden. 

  

Vi var på en guidet gåtur blandt søløver. Smukt område og en fantastisk oplevelse at se dyrene så tæt på. Hannerne kan veje op til 350 kg.    

  

De er på havet flere dage i træk og kommer på stranden for at hvile.

  

 

På vej tilbage mod havet igen. - Maria med en "Fairy penguin", dem vi så på Phillip Island.

  

Surfing i sandet, "Little Sahara", en sandbunke inde på øen.  

  

  

Vi besøgte stranden "Vivonne Bay" for en hurtig badetur. - Vi havde 28 grader!

  

En art, som kun er få steder i Australien; denne stillede endda op til fotografering.... Vi så også et pindsvin.

  

"Remarkarble Rocks" på øens vestside, - og det var de også! 

   

Der var mange gode fotomuligheder!

  

  

Stenene forandrer sig lidt hele tiden. - Se plakaten: Det øverste billede er fra 1920; se forskellen til det nederste fra 2005.

  

Igen et fantastisk smukt område.                                                                   Her så vi ikke pingviner, men kun skiltet.

  

Morgenhoppetur før vi kørte videre. På kystvejen mod "Great Ocean Road" mødte vi denne "big lobster"; Australien er kendt for disse "store" ting. 

  

Første overnatning i Mount Gambier, hvor vi slog teltet op på en campingplads lige ved denne "Blue lake", en blå vulkan-sø.

  

Maria var meget imponeret over disse kaktusser.

  

Fredag d. 25/4 var "Anzac day", mindedag for faldne soldater. Her parade med gamle biler og soldater fra de forskellige krige.

  

Jens fandt et interessant hotel...

  

Vi spiste frokost i Port Fairy, en ferie- og fiskeby.  Køretur gennem "Tower Hill", som er et frodigt vulkansk krater, hvor vi mødte emuer.

  

I Warrnambool er dette "Flagstaff Hill Maritime Museum" med en kopi af en havn fra det 19. århundrede.

  

Så begyndte "Great Ocean Road" med den ene fantastiske udsigt efter den anden - hvilken oplevelse....

  

  

  

Alle stederne har parkeringspladser og stier til udkigstederne - og vi så alle stederne. Vi slog teltet op i Port Campbell, en  hyggelig ferieby.

 

Næste morgen stod vi op til sol. - Jens kørte tidlig afsted og fik fine billeder af "The Twelve Apostles" i solopgangen.

  

Endnu nogle sjove fugle...                                Flotte klipper og voldsomme bølger.

  

Vi læste historier om skibe, der er gået ned i området.

  

Her er 2 unge skyllet i land og overlevede som de eneste fra deres skib.

  

   

Desværre regnede det, da vi nåede til "The Twelve Apostles", men fantastisk flot var det!!

  

Så forandrede landskabet sig igen. Vi kørte gennem et frodigt område over et lille bjerg.

  

Vi kørte forbi denne flodudmunding, hvor der lå en campingplads.

  

Sent på dagen kom vi til Lorne, hvor Jacob lige nåede en surf-tur - men bølgerne var lidt voldsomme!

  

Vi overnattede på motel i Torquay og stod næste morgen op til flot sol! Jacob surfede en times tid.

  

Vi kørte lige forbi den kendte surfstrand "Bells Beach", hvor der var mange gode surfere; de skulle forbi klipper for at komme ud til de store bølger!

  

De unge kører rundt i disse skønne gamle biler med deres surfbrædder bag i bilen. Miljøet mindede os om skiferier; unge med høj musik ud af bilerne, dragter der skal på og udstyr der hives ud af bilerne...

Herefter havde vi en 9½ times tur hjemad til Canberra!

Hverdag igen:

  

D. 28/4; Caspers 1. skoledag på "Red Hill Primary", nu i skoleuniform!       Om eftermiddagen til Alisons fødselsdag.

 

Familien Frandsen © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use