www.jmfrandsen.dk

 

 

 

 

 

Billeder:

Nyeste       Sep.-Okt.2007  Nov.2007       Dec.2007     Jan 2008     Feb.2008

Mar.2008     Apr.2008     Maj-Juni2008     Juli2008       Aug.2008      Sep.2008

Okt.2008     Nov.2008     Dec.2008          Jan.2009      Feb.2009      Mar.2009    

 

Januar 2008:

Feriedage i Canberra:

  

Søndagstur; picnic ved søen midt i Canberra, "Lake Burley Griffin" og derefter til "Telstra Tower" på Black Mountain med flot udsigt!

  

Aftenstemning i haven; "gum-tree" med solnedgang.              "Big Splash Waterpark", en varm dag.

                           

                      Maria prøvede springgymnastik i 3 dage, en sommerferie-aktivitet, som hun syntes var sjovt.

  

Besøg på "War-memorial". Casper synes, turen med klassen havde været lidt kort der.                       Sjovt at klæde sig ud.

 

  

Her i undervandsbåden.                                                                    Dagligliv i Australien under krigen.

  

Helikoptertur.                                                    Klar til afgang.                               Flot udsigt mod søen og "Anzac Parade".

  

Masser af børn i Alison og Tims pool. Casper har besøg af Christoffer, de spiller Playstation. Om aftenen besøg hos Christoffer, Bjarne, Simon og Mette.

Weekend ved stranden i Broulee d. 11-13/1:

  

Efter en varm uge hjemme kørte vi fredag til "Pleasurelea camping" i Batehaven, 6 km syd for Batemans Bay. Lørdag kørte vi 18 km sydpå til Broulee, hvor Jacob og mor her skulle på surf-skole om formiddagen. En overskyet dag, men stadig lun og vandet var skønt. Fik ikke solcreme på fra morgenstunden, og det kunne vi se efter nogle timer - solen er meget stærk her. 

2 timers undervisning og sjov i bølgerne, det lykkedes os begge at komme op at stå!

  

Fed sport!!        Casper prøvede at komme op at stå på Jacobs nyindkøbte board. Vi mødtes med den spanske familie, her Maria og James.

  

Børnene er slet ikke oppe af vandet! Frokost hjemme hos spaniolerne sammen med 2 andre spanske familier, og derefter badetur og fodboldkamp på stranden. Den sluttede dog med en ordentlig regnbye.

  

På campingpladsen havde vi aftalt at mødes med danskerne Jane, Anders, Benedicte (10) fra Caspers klasse, Markus og Frederik (snart 4 år - de har inviteret os til fødselsdagsfest...) De havde fået pladsen ved siden af os. Hyggelig lørdag aften, vi måtte dog rykke indenfor i teltet pga. regn igen senere på aftenen. - Vi stod op til sol, så hurtig morgenmad og nedpakning af telte og afsted til stranden igen.

  

Vi mødtes med alle spaniolerne igen, så det var en stor flok børn, der kunne lege sammen. Bølgerne var endnu større end dagen før.

 

  

En flot strand.                                       James har ikke pakket nissehuen væk endnu...   Det trak op til regn om eftermiddagen.

   

Palmer og flotte huse i området.          Pelikan i Batemans Bay, hvor vi stoppede for is på vejen hjem.

 

Flere feriedage i Canberra:

  

Besøg i "Old Parliament House"                               med Mary udenfor                       - og udsigt over søen til "War Memorial".

   

Jacob i "den grønne sal".              Casper og Maria i den gamle formandsstol. Mere udklædning; børnene som tilskuere, dronning Mette klædt ud som dronning Elisabeth på besøg i Canberra i 1957. Ud over udklædning udfyldte børnene et skema, hvor vi skulle igennem hele "Old Parliament" for at finde svarene.      

  

Børnene bruger også sommerferien på lidt dansk- og matematik-lektielæsning. Karkelakker findes også her... Casper på tennisskole en dag.

     

Maria har besøg af Tristan (Frankrig) fra hendes klasse.   Besøg i haven                   - og "cookies"-bagning, det regnede....

                                                                                  

Jacob har fået en ny cykel; et fund fra Genbrugspladsen til 100,- kr.; lidt luft i slangerne, og den var klar til at køre. Han skal til at cykle til skole hver dag!

 

    

Kakadue-træf lige i nærheden af vores hus.

  

Vi mødtes med Mathilde og hendes familie til biograftur. Maria var inviteret til "Sleep-over".

 

Filmen blev vist i "National Library of Australia", hvor vi så 2 gamle globus og kort.

 

   

Maria får besøg af sin gamle børnehavekammerat Frederik og hans familie. Endelig kom de! (23-25/1)              På tur rundt i Canberra.

  

Udkigspunkt "Red Hill Look out", i nærheden af vores hus. Ind over byen, her "New Parliament House". Jacob passer godt på Gustav, 2½ år.

  

Frederik og Maria nød deres 2 dage sammen. Udkigspunkt fra Mt. Ainslie mod War Memorial og Anzac Parade. På den anden side af søen "Old Parliament House" og bagved under flaget "New Parliament House".                      Her Gustav, Maria, Frederik, Pernille og Peter.

Familien er på en 11 ugers drømmetur fra Adelaide hele vejen op ad østkysten til Cairns. Turen foregår i mobilhome, ophold i lejlighed i Manly, Sydney, sejlbåd rundt i "The Whitsundays", fly og det sidste stykke i bil. 

 

 

  

"Australia day" er d. 26/1, hvor mange australiere tager til hovedstaden for at fejre dagen. Aftenen før var der en stor rock-koncert med flyver-opvisning, taler og kåring af "Australier of the year 2008"; det blev Lee Kernaghan, en country musik sanger, som har rejst penge for landmænd som har det svært pga. tørken.

 

Maria rocker foran storskærm, med flaget over "New Parliament house" i baggrunden. Vi sidder på plænen mellem "New - " og her "Old Parliament house"

 

8 dage på camping i Tathra d. 26/1 - 2/2:

Tathra ligger 3 timers kørsel sydpå ved kysten. Vi tager afsted lørdag formiddag sammen med Alison, Tim, Nicholas og Caroline.

   

Sådan ser landet ud omkring os. "Plateau'et" har tørt græs, træer og bakker.                                                          Tim fører an.

  

Nedad mod kysten. En anderledes vegetation, her bregner som i en regnskov.  På den anden side frodigt "Dairy-land", masser af køer græssende.

  

Eftermiddagsbadetur på Tathra by-strand, 2 min. kørsel fra campingpladsen, efter at have slået teltet op.   Kænguroer på campingpladsen.

  

Morgenbadetur på stranden lige uden for campingpladsen. Kraftig understrøm, så det var ikke et sted at bade med børnene.

  

Besøg af en "Goanna"; koldblodede firben, der kommer frem når solen har varmet dem op. Denne ca. 1½ m lang med en lang tunge... Vi fik hurtigt lukket teltet.

  

Strandliv på by-stranden. Gode bølger at surfe på.                                                                                               Surfer-skole.

  

Strandliv...                                                                                                                Jacob er stort set kun i vandet hele dagen!

  

Aftensmad på campingpladsen. En anden familie fra Canberra bor lige ved siden af os; Mae på 7, Hardy fyldte 11 denne uge, Wendy og Bill. Maria og Casper læser om morgenen i teltet. - Mae og Maria låner Tims hængekøje.

  

Vi kørte en dag 20 min. kørsel nordpå til "Mimosa Rock Nationalpark", hvor vi var hele dagen på "Middle beach". Vi havde næsten hele

stranden for os selv.

                                         

  

Sjove klipper at klatre på. Vi fandt flotte store skaller, der var skyllet ind fra havet.

   

   

                                                                           På vejen gennem nationalparken så vi specielle træer, store bregner og kæmpe myretuer!

  

Campingliv; masser af cricketkampe, hyggelige morgener (Tim fik sin morgenmedicin, "Jägermeister") og besøg af Goanna'er.

  

   

Bystranden igen i Tathra.

  

I "Mimosa Rocks Nationalpark" lå også "Bithry Inlet", som vi oplevede på en meget varm dag, så det mindede os lidt om Thailand (dog uden palmer),

og hvor vi kunne svømme i det rolige vand. Maria synes også at "det var som at være på stranden i DK....". Selvom surfing er sjovt, var det dejligt

at lege i det rolige og lave vand en enkelt dag.

  

Denne "Laughing Kookaburra" (Latterfugl) er meget larmende - og sky. - Den har en larve i munden på sidste billede!

 

Hygge i Tims hængekøje.    Jens fik en fiskestang i julegave af Tim... - men fangede (heldigvis) ikke noget. Så en delfin!       

 

Harveys fødseldag, lækker pizza-resturant.

  

Lige over vores telt fandt vi disse possums.

  

Tur længere nordpå; frokost i Bermagui Wharf og her gåtur på stranden ved "Camel Rock" med flot klart blåt vand.

  

                                                  Køretur ind i nationalparken; der var lige tid til at vise Nick lidt på DVD'en...

  

Vandfald med naturlig rutchebane..., det var sjovt! Jacob sprang også fra toppen. - Casper vil bygge et hus for at kunne bo her!!

 

  

Brunch på café i Tathra, før afrejsen. - Vi blev dog den sidste dag også, og fik en fantastisk dag ved stranden efter nogle overskyede dage.

  

Det vand kunne vi ikke få nok af...                           Jacob kæmper på boardet                              - og kom op at stå!

  

Smukt, smukt.                                               Bøffer på den offenlige BBQ (de er overalt); det er bare livet.

  

Farvel til det frodige område, vi har 3 timers køretur hjem.      

 

Familien Frandsen © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use