www.jmfrandsen.dk

 

 

 

 

 

Billeder:

Nyeste       Sept-Okt.2007   Nov.2007       Dec 2007   Jan.2008      Feb.2008

Mar.2008     Apr.2008     Maj-Juni2008      Juli2008     Aug.2008     Sep.2008

Okt.2008     Nov.2008     Dec.2008           Jan.2009    Feb.2009     Mar.2009    

December 2007:

  

Vi bager vaniliekranse; i mangel af køkkenmaskinen, lavede vi kugler som vi "hullede" med en finger. Caroline hjælper til. Balletopvisning, Caroline er nr. 2.

  

          En lille gæst i træet lige udenfor vores vindue.                      Jacob træner baseball og Maria sjipper foran huset   

 

 

                 Besøg af Jamie fra Caspers klasse, storesøster Maria fra Jacobs klasse og deres forældre. De er fra Madrid og kom 1 måned før os. Dejlig aften i haven! 

                                                                                   

En morgen blev vi vækket af denne påfugl. Den står på hegnet ind til naboen.

 

Her er så billederne indenfra huset:

  

Vores stue med møblerne fra Genbrugspladsen, stoffet er fra Ikea og fjernsynet er nyt!            Vores pc bord med verden- og Australiens-kort.

  

Den anden ende af stuen, spiseplads foran køkkenet med udgang til haven.                                  Midt i stuen står Caspers bordtennisbord (pt)

  

Køkken med granitbordplader og Smeg komfur og ovn.                                                   Jens og Mettes soveværelse med udsigt til parken.

  

Det ene badeværelse.                           Caspers værelse med FCK pude.                        Jacobs skrivebord og TV fra genbrugspladsen...

  

Jacobs seng, opslagstavle og fodboldplakater.                   Marias værelse med bogstaver, Bratz og prinsessekjoler.

  

Nr. 2 badeværelse, begge har badekar.                                                                                Udgangen til haven med mine tomatplanter.

                                                                            Her kan vi sidde i skygge under træerne.

 

 

  

Caspers klasse på tur til "War Memorial", jeg var med som hjælper, derfor disse billeder! Film om museet, rundvisning og derefter området, hvor børnene kunne prøve lidt forskelligt.

  

Prøve at sidde i en helikopter.                           Mindemuren med de mange navne.            Caspers klasse i mindegården.

 

   

En lørdag eftermiddag tog vi til "Kambah Pool" for at blive kølet af. Vi skulle lige vænne os til flodvandet og de mange sten i vandet. Jacob skulle selvfølgelig lige træne lidt baseball. - Et fantastisk smukt sted med en stejl nedkørsel; klippevæg til den ene side og træer til den anden. Der var meget vand i floden, det har regnet en del.

  

Jacob glæder sig til hver baseball kamp, her "batter" han.                                                             "The Rebels, under 14", 2007.

 

           

                                       

Søndag morgen, hvad mon der er i sokken. Den hænger selvfølgelig over kaminen, nu vi prøver at have sådan en...

 

  

Julefest med børn med Jens og Tims arbejde. Blev afholdt i "Big Splash Waterpark", en lidt kølig aften, men børnene var ligeglade. Badning, Barberque og julemand.

   

                                                   Casper blev formanet af Santa Claus.    "Der var også en til mig..."

 

  

Graduation af nogle af børnene i Marias klasse (skal over i en almindelig klasse), de har nationaldragter på. Maria har rød-hvide farver på.

På billedet er pigerne fra Indien, Danmark, Thailand, Venezuela og Kina. Drengene fra Frankrig og Parkistan.

 

 

Maria er glad for at gå i skole. Det er blevet meget lettere nu, hvor hun forstår det meste og taler en del engelsk!

 

  

Caspers fodboldhold "Woden soccerclub".              Vi har besøg i vores have.... En smuk gæst, men sikken en larm den kan lave!

  

Ved Australian War Memorial var vi til "Traditional Christmas Carols 2007". Meget er anderledes hernede, men at sidde udenfor med aftensmaden og høre et stort kor synge julesangen, - det var specielt! Dejlig musik og en skøn aften. Alison, Nicholas, Caroline og naboens 2 børn mødtes vi med.

 

  

Vi får lavet lidt julepynt,                               - og ser nisser i et indkøbscenter, der er aldrig sne at se!  Papegøjer, "Galah" i skolegaarden.

   

Jacobs graduation. Afslutning på Dickson College, efter ferien skal han i almindelig highskole paa "Telopea". Graduation med uddeling af diplom, teaterstykke (Jacob er en af de onde stedsostre i "Askepot"), hiphop og sang.

  

Unge fra hele verden....                                                Julesang - og Jacob overraskede os ved at være julemand! - Delte slik ud til alle.

                                        

Jacob har haft 3 fantastiske måneder, og har fået gode venner.  De skriver i hinandens "Yearbook". Det var en svær uge for ham, at skulle sige farvel var ikke sjovt. De mødtes dog dagen efter hos Aek fra Thailand for afslutningsfest, og vil helt sikkert se hinanden mere i den kommende tid.

 

  

Søndag d. 23/12; nu skinnede solen, og afsted til stranden med os! - Vi tog til "South Durras", hvor vi har været før. Dejlige store bølger at surfe i.

  

  

Klipper at klatre på.                                                               Pizza på vej hjem fra stranden; sådan blev vores "Lille juleaftens-dag"

 

                                         Julen 2007.

  

Juleaftensdag.                    Jørgen og børnene kiggede forbi til champagne og ost (sådan gør australierne). Katolsk kirke kl. 18.

  

Julemiddagen bestod af risengrød i haven.                      En mindre flok til årets jule-billede.                        Gaverne deles ud.

  

Maria fik en Nintendo.                                Var også glad for Jacobs gave.                   Drengene bruger Caspers nye "Eyetoy".

 

  

Juledag hos Alison og Tim med hele Alisons familie. Champagne kl. 12 med gaveuddeling. Frokost under pavilion i parken. Børnene havde lavet dansk julepynt

  

Tims gamle grammafon og nye vin-køler.                  Casper og morfar David.                    

    

Is til børnene og nye gaver beundres.                Mormor Joan og Alison med hjemmelavede desserter.     Cricket efter frokosten.

 

7 dages tur rundt i Victoria d. 26/12-07 til 1/1-08:

  

Frokost ved søen i Jindabyne. Videre langs "Barry way" gennem nationalparker til Buchan, hvor vi kom til om aftenen.

2. dag besøg i Buchan caves, "Limestone caves".

 

  

En meget flot 45 min. gåtur i de 380 millioner år gamle huler.                                      Gåtur i området med de forskellige landskaber.

  

Vi kørte for at et vandfald; vand var der ikke meget af, men en flot tur.

  

Videre til "Ninty Mile Beach" (den er 150 km lang), hvor vi boede en nat på campingpladsen i Seaspray. Specielle træer, der var gode at klatre i.

  

3. dag. Formiddag ved stranden i Seaspray. Bølgerne slog ind tæt på stranden.               Maria mødte hollandske Indy.

  

1 timers kørsel væk lå "Terre Bulga National Park", det sidste stykke regnskov i Victoria. Hele Victoria var

tidligere dækket af regnskov.

  

Her var der lidt vandfald....                                                                          - og meget høje træer.

  

4. dag. Mon de sløve koalaer kommer ud på vejen...? Tur til Phillip Island: Pelikaner i havnen under broen til øen.

  

Koalapark.                                     Vi kom tæt på ved at gå på broer oppe i træerne.

 

  

Gåtur på øens vest-spids, "The Nobbies", hvor vi kunne se ud til "Seal rock" med sæler ("Fur-seals") 1½ km væk. 

  

                                                               Klipper med et rigt fugleliv.

 

                    

                                  Nabostranden med dejlige bølger.

  

Om aftenen så vi de små pinviner "Little Pengvins" komme ind fra havet efter at have spist hele dagen. En stor oplevelse.

  

5. dag: Gæst på vores telt, men heldigvis udenfor...   Videre til Wilsons Promontory, Australiens sydspids lige over Tasmanien, en granit-halvø.

  

En skøn beliggende campingplads, hvor vi boede i 2 nætter. Gåafstand til stranden.

  

Det var lige et surf for Casper og Maria; lavt vand med et langt surf.                            Skyerne lå over bjergene begge dage.

  

Gåtur lidt ind på øen, turen startede lige bag vores telt, hvor Tidal River går.                                   Græs-træer.

  

Gåtur til en lille sten..., som viste sig at være større end vi troede. Det blev en længere tur, men heldigvis nedad hjem!

                             

                                                          Kig ned til "vores strand".

   

6. dag, d. 31/12: Gåtur til det højeste punkt på halvøen. Det gik opad hele vejen op, 3,4 km; - det var en lang tur, men udsigten fra toppen var det hele værd! 

   

                       

  

Om eftermiddagen en velfortjent badetur. Vandet og bølgerne fantastiske, vi var i vandet hele tiden!

 

   

Godt nytår! Middagen var bøffer og pølser fra grillen. 35 gr. stadig kl. 12 om aftenen.         Besøg af en wombat, vi fik hurtigt smidt skraldet ud.

  

7. dag.                                              Badetur på nabostranden "Squeaky beach" (som "squeakede" når vi gik i sandet) før køreturen hjem.

  

                         

                                    Det var en varm tur! Mange km, men hele tiden noget at se!

 

Familien Frandsen © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use